Alcoa lyfte i efterhandeln

Den amerikanska aluminiumtillverkaren ökade intäkterna i det tredje kvartalet med 8 procent jämfört med i fjol samtidigt som det justerade resultatet efter skatt nära på tredubblades. Aktien steg på rapporten i efterhandeln.

Aluminiumtillverkaren Alcoa sparkade traditionsenligt igång den amerikanska rapportsäsongen. Rapporten publicerades efter USA-börsernas stängning sent i går kväll svensk tid och aktien steg 2,4 procent till 16,45 dollar.

Alcoa redovisade ett justerat resultat på 0,31 dollar per aktie för det tredje kvartalet 2014. Marknaden hade väntat sig en vinst på 0,21 dollar, enligt Zacks.

Omsättningen blev 6.239 miljoner, väntat var 5.781 miljoner.

Alcoa höjde också sin prognos vad gäller kommersiella transporter i Nordamerika.

“Det här kvartalet är en tydlig indikation om att Alcoas omvandling levererar. Vår downstream-affär nådde igen ny rekordnivå lönsamhetsmässigt, midstream behöll sin kostnadsdisciplin samtidigt som man växte och divisionen Primary Metals nådde nivåer som vi inte sett sedan före nedgången. Det här kvartalet är ett direkt resultat av vårt intensiva fokus på att ompositionera vår portfölj och vi har precis fått upp flåset”, sade Alcoas vd Klaus Kleinfeld.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.