Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Alfa Laval något över förväntan

2017-07-17 11:50
Tom Erixon, vd på Alfa Laval. Foto: Alfa Laval

Verkstadsbolaget slår förväntningarna både vad gäller resultat, orderingång och försäljning.

Alfa Laval redovisar ett justerat ebita-resultat om 1.410 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 och den justerade ebita-marginalen blev 15,8 procent.

Analytikerna hade i snitt tippat ett justerat ebita-resultat om 1.347 miljoner kronor och en ebita-marginal på 15,4 procent.

Försäljningen uppgick till 8.907 miljoner kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 8.757 miljoner kronor.

Orderingången uppgick till 9.629 miljoner kronor. För orderingången låg SME-förväntningarna på 8.707 miljoner kronor.

Bolaget förväntar sig att efterfrågan under juli-september 2017 kommer att vara lägre jämfört med det andra kvartalet.

I förra rapporten spådde Alfa Laval att efterfrågan i det andra kvartalet 2017 skulle vara på samma nivå som eller något lägre än under det första kvartalet.

Alfa Lavals resultat före skatt belastades av ett finansnetto som visade en klar försämring mot fjolåret som inte heller var väntad bland analytiker.

"Resultatet har belastats av orealiserade valutakursdifferenser i finansnettot beroende på omvärdering av lån", skriver vd Tom Erixon i delårsrapporten.

Sammantaget visade posterna Ränteintäkter och finansiella kursvinster samt Räntekostnader och finansiella kursförluster -408 miljoner kronor, vilket är en försämring med över en halv miljard jämfört med i fjol då det var positivt, 134 miljoner kronor.

Analytiker som ingår i SME Direkts sammanställning hade i snitt räknat med ett neutralt finansnetto för det andra kvartalet i år.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom