Alibaba rusar efter börsentrén

Fredagshandeln inledde som väntat i positiva regioner. Alibaba, som gjorde börsentré, stiger kraftigt och tangerar i regionerna av att vara USA:s största notering någonsin. Positiva vindar från Europa hjälper till att lyfta börserna.

 

Dow Jones Industrial Average var klockan 16.30 upp med 0,3 procent till 17.314. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,2 procent till 2.015 medan Nasdaq Composite ökade med 0,1 procent till 4.599.

Räntan på den tioåriga obligationen var oförändrad till 2,63 procent samtidigt som också trettioårsräntan var oförändrad vid 3,36 procent.

I samband med att den amerikanska börsen öppnade för handel på veckans sista handelsdag välkomnades en av världens största nynoteringar i form av Alibaba. E-handelsjätten noterades till en kurs på 68 dollar aktien, men handeln stiger snabbt i linje med förväntningarna och är i skrivande stund uppe i ett intervall om 84-87 dollar aktien. Yahoo, storägare i Alibaba, steg i förhandeln och noteras en timme efter börsöppning upp 1,5 procent.

Positiva tendenser från Europa ger också utslag på USA-börserna. Efter omröstningen i Skottland på torsdagen stod det klart att landet blir kvar i Storbritannien. Flera europeiska bolag lyfte på beskedet med Londonbörsen och pundet i spetsen.

”Det skotska nej-resultatet gav medvind på de europeiska börserna och vi handlar i sympati med det i handelsstarten”, sade Michael James, börsmäklare på Wedbush Securities till Bloomberg.

På fredagen infaller Triple Witching, vilket innebär att marknaden kan vara lite volatil. Triple Witching innebär att inlösen av kontrakten för terminer, optioner och index sker på samma dag.

Händelsen, även kallad Freaky friday, inträffar fyra gånger per år.

Dresser-Rand var upp redan i förhandeln på nyheterna om att Sulzer pratat transaktion med bolaget, men också på rykten om att även Siemens är intresserat av köp. Aktien är efter börsöppningen upp med 11 procent.

Också Concur Technologies, som kommer att snappas upp av SAP, stiger på börsen. Affären värderas till 8,3 miljarder dollar, och Concur är nu upp 18 procent.

Bland övriga nyheter har Apples nya Iphone 6 lanserats globalt under fredagen, och Oracles vd Larry Ellison har tackat för sig efter drygt 35 år i bolaget. Oracle tappar närmare 4,5 procent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets