Allergan vinnare på Wall Street

De amerikanska börserna stängde strax under nollstrecket på torsdagen med sällanköp och energi som bästa sektorer. Sämst gick kraftbolag och finans.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning klockan 21.00 ned med 0,1 procent till 17.756. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 2.089 medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,4 procent till 5.074.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 9 punkter till 2,18 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 9 punkter till 2,97 procent.

Gårdagens penningpolitiska besked från Federal Reserve upptog alltjämt en stor del av tankeutrymmet hos investerarna. Många tyckte sig se tecken på en ökad villighet hos Fed att höja i december.

”De är fast beslutsamma om att göra något innan året är slut. Det kommer att krävas ytterligare tecken på en inbromsning för att få dem att låta bli”, kommenterade Larry Weiss på mäklarfirman Instinet för Dow Jones Newswires.

På statistikfronten kom den amerikanska bruttonationalprodukten in i linje med de preliminära siffrorna för det tredje kvartalet, vilket var marginellt sämre än väntat. Ett för Fed viktigt inflationsmått var också marginellt svagare än väntat.

Bland bolagen avancerade Allergan 6,3 procent efter att Pfizer har kontaktat det på Irland baserade läkemedelsbolaget om ett samgående. Med ett börsvärde på drygt 112 miljarder dollar skulle en affär vara den största någonsin i sektorn. Pfizer sjönk 2,0 procent.

Valeant föll 1,3 procent men var en kort stund ned över 10 procent efter att CVS strukit det till Valeant närstående specialistapoteket Philidor från sitt nätverk. Detta efter att en översyn visat på regelbrott från Philidor. CVS är en av de största apotekskedjorna i USA.

Ford föll 1,7 procent. Bolaget kommer att köra den största marknadsföringskampanjen på flera år i USA mot slutet av året. Det innebär stora rabatter till köparna, vilket marknaden inte gillade.

Låsföretaget Allegion kom med ett resultat över förväntningarna i kvartalet och passade även på att höja prognosen för helåret. Marknaden gjorde ändå tummen ned och sänkte aktien med 1,1 procent.

Mastercards steg 0,4 procent efter en rapport som var något bättre än väntat. Vd Ajay Banga trodde på en fortsatt stark volymtillväxt framöver.

Time Warner Cable presenterade ett resultat över förväntningarna. Samtidigt steg försäljningen, men mindre än förväntat. Aktien klättrade 3,7 procent.

Gopro föll drygt 15 procent efter att actionkameratillverkarens resultat inte nått upp till analytikernas förväntningar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets