Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Allra-chef begärs häktad

2017-10-12 18:13

Pensionsbolaget Allras vd Alexander Ernstberger begärs häktad i utredningen kring bolaget. Han misstänks på sannolika skäl för grov trolöshet mot huvudman.

– Jag bedömer att han på sannolika skäl är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, och att det finns en risk att han flyr och påverkar utredningen, säger kammaråklagare Thomas Hertz.

Åklagaren har efter förhör under torsdagen med Ernstberger gjort bedömningen att misstankarna har stärkts.

– Åklagaren har uttalat sig om att han tyckte att förhören har stärkt misstankarna mot min klient och jag är mycket förvånad över den ståndpunkten och att han begärt min klient häktad. Jag förstår inte hur man kan göra den analysen, säger advokat Slobodan Jovicic till TT och vill inte lämna mer kommentarer än så.

Även den person som är häktad sedan tidigare har begärts omhäktad under torsdagen.

– Personen är begärd omhäktad på samma skäl som tidigare. Fortfarande på sannolika skäl för trolöshet mot huvudman, grovt brott, och där finns det bara ett tekniskt skäl och det är kollusionsfara för risken att påverka utredningen, säger Hertz.

Ernstberger anhölls under onsdagen tillsammans med ytterligare en person. Den personen begärdes häktad samma dag på sannolika skäl misstänkt för grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman.

Allra misstänks för att ha blåst svenska pensionssparare på miljontals kronor genom vidlyftiga och olagliga affärer. Brotten ska ha begåtts i Stockholm under 2011 och 2012.

En häktningsförhandling kommer att hållas under fredagen.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom