”Alltid kul att sparka på banker”

Klarna tog storslam i Stockholmsfinalen i Entrepreneur of the Year. Betaltjänstföretagets tre grundare utsågs både till vinnare i huvudklassen och i kategorin Bästa internationella tillväxt.

-Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Det här var ju väldigt överraskande, sade Klarnas Victor Jacobsson när han tog emot utmärkelsen Entrepreneur of the Year Stockholm vid en ceremoni på Elite Marina Tower Hotel i Nacka på tisdagskvällen. Ett bidragande skäl till den stora förvåningen var att han minuterna innan hade tagit emot SEB:s exportpris och att det är ovanligt att två utmärkelser går till samma företag.

När moderatorn Ola Lauritzson frågade varför Klarnas grundartrio – som förutom Jacobsson består av Sebastian Siemiatkowski och Niklas Adalberth – valde att sikta in sig på finanssektorn och att konkurrera med bankerna svarade entreprenören:

-Det är alltid kul att sparka på banker. De är stora och monopolaktiga.

Klarna var ett av nio företag som hade nominerats till Stockholmsfinalen. Bolaget grundades 2005 och sysslar med betaltjänster för e-handeln. Omsättningen är 1,6 miljarder kronor och bolaget har 800 anställda i 15 länder.

Vinnare i klassen Årets kvinnliga stjärnskott blev Cathrine Edblad från Edblad & Co som omsätter nära 100 miljoner kronor och har 35 anställda. Bolaget designar smycken och kläder och även heminredning.

Kategorin Årets manliga stjärnskott vanns av Jens och John Patrick Berlips som startade Apoex 2009. Bolaget är ett nätapotek för vårdsektorn och omsätter 1,5 miljarder.

Vinnarna i Stockholmsfinalen ställs mot vinnarna från fem andra regioner vid den stora finalen i Blå hallen i Stockholms stadshus den 29 januari 2015. Där koras Entrepreneur of the Year Sverige som i sin tur får åka till Monaco för världsfinalen som går av stapeln i juni nästa år.

Entreprenur of the Year arrangeras av EY, Affärsvärlden är mediepartner.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG