Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Alphabet faller i förhandeln

2018-07-18 15:07
Foto: Paul Brown/IBL

Terminerna för de ledande New York-börserna låg runt oförändrade nivåer inför öppningen på onsdagen. På nyhetsfronten har Google fått rekordböter från EU. Vidare har USA:s centralbanksordförande ytterligare ett möte med kongressen.

Omkring klockan 14:45 var industriorienterade Dow Jones närapå oförändrat. Det bredare S&P 500 backade 0,1 procent och teknikorienterade Nasdaq med 0,2 procent.

USA:s centralbanksordförande Jerome Powell har ytterligare ett tillfälle där han ska tala inför kongressen under onsdagen. Under tisdagen talade han inför kongressen där han lugnade marknaden med att det går att sänka takten på ränteökningar vid behov.

Oljepriset sjönk efter en oväntad ökning i USA:s råoljelager under tisdagen.

Analytiker vid den fransk-tyska investmentbanken ODDO BHF sade till Bloomberg News att volaliteten i oljepriset egentligen inte skrämt marknaden särskilt mycket. Motiveringen till detta var att många oljebolag har en säkerhetsnivå för breakeven vid 50 dollar per fat. Samt att oljebolagens återköpsplaner för aktier baserats på priset 60 dollar.

EU har under onsdagen beslutat att bötfälla Google med 4,3 miljarder euro. Ett nytt rekord för böter enligt straffskalan för EU:s kartellagstiftning, skriver Bloomberg News.

Google-ägaren Alphabet föll i förhandeln.

Investmentbanken Morgan Stanley rapporterade att intäkter inom segmentet Investment Managment ökat med 4 procent under det andra kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Morgan Stanleys nettoresultat steg även till 2,3 miljarder dollar, eller 1:30 dollar per aktie. Jämfört med 1,6 miljarder dollar eller 0:87 cent per aktie under motsvarande period i fjol. Aktien var upp cirka 3 procent i förhandeln.

De amerikanska oljebolagen Chevron och Valero har hamnat i kläm då båda bolagen har hög exponering mot Venezuelas allt mer sjunkande oljeproduktion.

Venezuelas oljeproduktion har minskat med 40 procent sedan 2015 och sjönk ytterligare i juni.

Chevron har minskat sin exponering mot Venezuelas oljeexport med 30 procent sedan förra året.

Valero gick i slutet av juni ut med att det planerat att övergå till en lättare form av råolja under det innevarande kvartalet. Ett beslut som tagits för att minska exponeringen mot Venezuelas oljeexport.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom