Amazon öppnar handelsplats i Shanghais frihandelszon

Amazon vill dra nytta av de mindre strikta handelsreglerna i Shanghai och bredda sitt produktutbud i Kina. Därför öppnar man nu upp en handelsplats i Shanghais frihandelszon.

Det skriver Reuters, enligt uppgifter från Amazon från onsdagen.

Detta innebär inte bara att Amazon ökar sin närvaro i Kina utan att man även tar upp kampen mot Alibaba som dominerar den kinesiska e-handelsmarknaden.

Amazon har enligt uppgift signerat ett samarbetsavtal som innebär att kinesiska kunder får tillgång till ett större produktutbud. Amazon hjälper därmed också kinesiska små och medelstora företag att exportera sina produkter till andra länder.

Amazon har inte lämnat någon uppgift om när de kommer att inleda verksamheten i frihandelszonen.

Amazons intåg i frihandelszonen kommer cirka ett år efter att den upprättats och väntas dra till sig uppmärksamhet från fler stora utländska företag.

Frihandelszonen har, bland annat, rubricerats som Kinas djärvaste reform på årtionden. Vissa företag har dock uttryckt tveksamhet på grund av oklarheter kring vilka regler som egentligen gäller för frihandelszonen i Shanghai.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets