Amazon utmanar bankerna

USA:s största banker kan snart stöta på en otippad konkurrent: Amazon.

Amazon skulle kunna skaffa sig 70 miljoner bankkunder under de kommande fem åren, enligt konsultjätten Bain & Co.

I en rapport från Bain har man kommit fram till att e-handelsjätten skulle kunna få lika många kunder som den amerikanska bankjätten Wells Fargo om man skulle erbjuda kunderna bankkonton.

Amazon har ännu inte bekräftat uppgifterna, men enligt Financial Times är bolaget i diskussioner med JP Morgan Chase om att inleda partnerskap för att erbjuda bankkonton. En överrenskommelse skulle förena USA:s största bank med världens största e-handelsplattform.

Insynspersoner hävdar dock att nätjätten i nuläget inte vill bli bank – utan är istället främst intresserad av att samarbete med andra storbanker enligt Financial Times. Enligt Wall Street Journal för bolaget därför samtal med flera banker, bland annat Virginia-baserade banken Capital One.

Bolaget har också en egen betallösning vid namn Amazon Pay som konkurrerar med Klarna i USA. Men tjänsten har liksom Klarnas motsvarighet haft begränsad framgång i landet.

Amazon har idag ett börsvärde som överträffar det för USA:s två största banker, Bank of America och JP Morgan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.