Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Amazon utmanar bankerna

2018-03-09 14:19
Amazons vd Jeff Bezos. Foto: TT / AP Photo / Ted S. Warren

USA:s största banker kan snart stöta på en otippad konkurrent: Amazon.

Amazon skulle kunna skaffa sig 70 miljoner bankkunder under de kommande fem åren, enligt konsultjätten Bain & Co.

I en rapport från Bain har man kommit fram till att e-handelsjätten skulle kunna få lika många kunder som den amerikanska bankjätten Wells Fargo om man skulle erbjuda kunderna bankkonton.

Amazon har ännu inte bekräftat uppgifterna, men enligt Financial Times är bolaget i diskussioner med JP Morgan Chase om att inleda partnerskap för att erbjuda bankkonton. En överrenskommelse skulle förena USA:s största bank med världens största e-handelsplattform.

Insynspersoner hävdar dock att nätjätten i nuläget inte vill bli bank – utan är istället främst intresserad av att samarbete med andra storbanker enligt Financial Times. Enligt Wall Street Journal för bolaget därför samtal med flera banker, bland annat Virginia-baserade banken Capital One.

Bolaget har också en egen betallösning vid namn Amazon Pay som konkurrerar med Klarna i USA. Men tjänsten har liksom Klarnas motsvarighet haft begränsad framgång i landet.

Amazon har idag ett börsvärde som överträffar det för USA:s två största banker, Bank of America och JP Morgan.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom