American Apparels styrelse ratar bud

Det amerikanska klädföretaget American Apparels styrelse ratar budet från Irving Place Capital då man anser att det är alldeles för lågt.

Det uppger insatta källor till Reuters i dag.

Irving Place Capitals bud på 1,30-1,40 dollar per aktie skulle värdera bolaget till upp mot 225 miljoner dollar. Styrelsen har ännu inte gjort en formell utvärdering av budet och lär inte återkomma med ett officiellt besked förrän i januari.

”Detta vore den sämsta tänkbara tidpunkten att sälja bolaget eftersom vi precis är på väg att vända resultatet och realisera bolagets sanna värde. För att vi ska göra en seriös utvärdering av ett bud skulle det behöva vara flera multiplar högre än det bud Irving Place Capital lagt”, uppger källan till Reuters.

American Apparels aktie klättrade förra fredagen 45 procent på ryktet att Dov Charney, vd:n som fick sparken förra veckan, tillsammans med Irving Place Capital skulle lägga ett uppköpsbud. Charney är största ägare i bolaget med 43 procent av aktierna. Hedgefonden Standard General kontrollerar dock aktierna som står som säkerhet i ett lån.

Styrelsen har valt att skapa ett så kallat giftpiller, genom utfärdande av ettåriga optionsavtal, för att försvara sig mot fientliga bud.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.