AMF säljer allt i Rezidor

2017-03-20 07:33

Pensionsförvaltaren AMF sålde sina aktier i hotellkedjan Rezidor, som per den 31 december uppgick till 4,8 procent, i marknaden under torsdagen. Det säger AMF-aktiechefen Anders Oscarsson i lördagens Dagens Industri.

Kinesiska HNA har lagt ett bud på Rezidor, och enligt AMF-aktiechefen gav försäljningen i marknaden några öre mindre per aktie än vad budet ligger på. Att AMF ändå säljer motiveras med att pengarna fås kontant nu, i stället för om nio månader och bara eventuellt.

På fredagen, dagen efter AMF-försäljningen, flaggade pensionsförvaltaren Fidelity sedan ned till 4,85 procent i Rezidor, från att ha ägt 6 procent i slutet av januari, enligt ägardatatjänstne Holdings.

Det framgick av ett flaggningsmeddelande som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under fredagskvällen.

I måndagens Dagens Industri nämns att den svenska Rezidor-storägaren Provobis, som äger 3,21 procent av bolaget, överväger att acceptera budet och fattar beslut sista dagen i acceptperioden, vilken HNA i fredags förlängde till den 24 mars.

Det nämns även att budet kritiseras av Aktiespararnas Lars Milberg, som vänder sig mot att budpriset inte - vilket sägs vara gängse förfarande - baseras på vad HNA köpte aktiemajoriteten i Rezidor för, utan ett genomsnitt av börskursen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom