Amgen lägger bud på Nuevolution

Det amerikanska bioteknikföretaget Amgen lämnar ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i bioteknikbolaget Nuevolution som är noterat på Stockholmsbörsen. Amgen erbjuder 32:50 kronor kontant för varje aktie i Nuevolution.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tisdagens stängningskurs för Nuevolution var 12:10 kronor, innebärande en budpremie på 169 procent.

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1.610 miljoner kronor, motsvarande 167 miljoner dollar.

Sunstone, SEB och Stiftelsen Industrifonden, som innehar cirka 21 procent, 20 procent respektive 18 procent av det totala antalet aktier och röster i Nuevolution, har på vissa villkor åtagit sig att acceptera erbjudandet. Sammanlagt motsvarar åtagandena 59 procent av det totala antalet aktier.

Nuevolutions styrelse har enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna att acceptera erbjudandet.

”Vi har genomfört en omfattande analys för att säkerställa att vi agerar i företagets och aktieägarnas bästa intresse. I ljuset av den höga premien och åtagandena från de tre största aktieägarna att acceptera erbjudandet är vår slutsats att erbjudandet är skäligt och vi står enhälligt bakom beslutet att rekommendera budet på 32:50 kronor per aktie”, säger Nuevolutions styrelseordförande Stig Løkke Pedersen.

Acceptfristen beräknas att inledas omkring den 13 juni och avslutas omkring den 4 juli 2019.

Amgen har varit samarbetspartner till Nuevolution under ett antal år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets