Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Amido rasar i handelspremiären

2019-12-02 09:59
Foto: 1Apix / Alamy/All over press

Företaget Amido, som levererar tjänster som ska förenkla passageadministration för fastighetsägare, föll 42 procent i måndagens debut på handelsplattformen Spotlight Stock Market.

Teckningskursen i nyemissionen var 5:50 kronor per aktie, eller strax därunder med tanke på den teckningsoption som ingick i varje unit.

I den inledande handeln gjordes avslut i aktien och teckningsoptionen vid 3:00 respektive 0:21 kronor, innebärande en nedgång på 42 procent.

Inför noteringen gjorde Amido en nyemission där bolaget värderades till 92 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Nyemissionen på 33 miljoner kronor tecknades till cirka 50 procent exklusive garanter och 76 procent inklusive garanter. Amido tillfördes 25 miljoner kronor.

"Vi hade som målsättning att nå över tusen aktieägare och det gjorde vi. Men vi får ödmjukt ta till oss att vi inte nådde full teckning men tack vare garantierna så har vi kapitalet för att exekvera på planen. Tillväxten är fortsatt bra och vi har nu över 667.000 digitala nycklar", kommenterade Amidos vd Johnny Berlic när utfallet presenterades.

Amido avser växa genom dels sin befintliga digitala tjänst samt via nya tjänster kring så kallad smart passage för leverans av exempelvis e-handelsvaror direkt in i bostäder, sade Johnny Berlic i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Han berättade samtidigt om den tuffa konkurrensen kring smarta leveranser och utmaningarna med att snabbt skala upp bolagets verksamhet för att nå försäljningsmålen som kräver kraftig tillväxt på bara ett par år, både i Sverige och i andra EU-länder.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom