Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analys: Teckna Wallenbergs Alligator Bioscience

2016-11-21 07:35
Jacob Wallenberg, Investors styrelseordförande. Foto: IBL

Att värdera forskningsbolag är en lek med sannolikheter, men Alligator Bioscience är värd att teckna vid börsnoteringen den 22 november, skriver Dagens industri i måndagens utgåva.

Generellt ska man vara skeptiskt till forskningsbolag som går till börsen då de ofta begär in mer pengar, vilket sänker kursen, och att det aldrig blir någonting av över 90 procent av forskningen i tidig fas.

Bland fördelarna nämns att bolaget verkar inom "det hetaste av de heta" terapiområdet cancerimmunologi samt att forskningen bekräftats genom miljardavtalet med Johnson & Johnson, vilket också lett till att bolaget har en kassa på 350 miljoner kronor och därmed inte har någon likviditetsbrist.

"Med de 312 miljoner kronor som Alligator tar in vid noteringen kan bolaget forska i fyra år utan att börja fundera på om det blir några pengar från Johnson & Johnson", skriver Dagens industri vidare.

Teckningskursen är satt till 32:50 kronor aktien och lär stiga med uppskattningsvis 30 procent den första börsdagen, enligt tidningen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom