Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

2019-06-18 13:36
Foto: Kin Cheung/TT

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC.

På tisdagen presenterade Facebook sin kryptovaluta libra, som lanseras 2020. Valutan ska bli en hörnsten i ett mobilt betalningssystem och knyts till Facebooks dotterbolag Calibra, där användare kan förvara sina pengar via digitala plånböcker.

I en kommentar till lanseringen säger Jasper Lawler vid London Capital Group att lanseringen är positiv för andra kryptovalutor såsom bitcoin. Detta då lanseringen av libra gör att över 2 miljoner användare exponeras för kryptovalutor och alltså höjer sannolikheten för att kryptovalutor accepteras av en bredare befolkning. 

Samtidigt innebär det faktum att libra knyts till en korg med riktiga valutor att den inte kommer att ha samma volatilitetsrisker som exempelvis bitcoin och ethereum och inte gå att spekulera i. Detta innebär också att valutan inte kommer att konkurrera med bitcoin, utan vara ett komplement till denna, enligt Jasper Lawler.

Bitcoin har redan rusat över 140 procent sedan årsskiftet och har redan klättrat över 9 000-dollarstrecket, men enligt Jasper Lawler finns det anledning att tro att valutan kommer att klättra över 10 000-dollarstrecket på Facebook-uppgifterna.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom