Analyshusens toppval i nordiska banksektorn

Deutsche Bank och Credit Suisse har båda gjort nya sektoranalyser och vaskat fram sina toppval bland de nordiska bankerna.
Analyshusens toppval i nordiska banksektorn - banker-sebnordea-swedbank-shb-affarsvarlden-700_binary_6855894.png

Nordeaaktien är fortsatt en av få köpvärda aktier inom nordisk storbanksektor. Det framgår av sektoruppdateringar från både Deutsche Bank och Credit Suisse.

”SEB (med sin affärsmodell, starka kapitalisering och utrymme för en positiv utdelningsöverraskning) samt Nordea (hög utskiftning, trolig överleverans på kostnadsmål och förbättrade intäktsutsikter) är våra köpråd inom nordisk banksektor”, skriver Deutsche Bank.

Deutsche nämner en riktkurs om 8:70 euro för Nordea samt 106 kronor för SEB. För Handelsbanken och Swedbank är rekommendationen behåll med riktkurser om 110 samt 172 kronor. Även för Arion, DNB och Danske Bank anges behåll.

Nordea fortsätter att ta marknadsandelar på bolånemarknaden medan Danske Bank fortsätter att tappa andelar, framhålls vidare i sektoranalysen.

Credit Suisse pekar ut Nordea som det nordiska toppvalet med upprepad rekommendation outperform trots en nedjusterad riktkurs till 8:20 euro (8:50). För DNB och Danske är rekommendationen neutral och för Handelsbanken, SEB samt Swedbank har Credit Suisse stämpeln underperform.

”Nordeas värdering ser billig ut. Kostnadsinitiativen kan överraska positivt under 2020 och omkring 9 procents direktavkastning 2019-2020 ser attraktivt ut”, skriver Credit Suisse som anser att riskerna för att Nordea hamnar i nya större rättsprocesser med risk för höga böter är begränsad.

Ny riktkurs för SHB är 87 kronor (93), för Swedbank 130 kronor (131) och för SEB upprepas 77 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco