Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analyshusets oktoberfavoriter

2018-10-01 09:41
Foto: Audtakorn Sutarmjam / Alamy/IBL

Pareto Securites tar intvå nya bolag i sin oktoberportfölj. Volvo, Kinnevik och Millicom utgår.

Månadens nya innehav är Doro och Veoneer.

"Vi inkluderar Doro då vi anser att den svaga aktiekursen inför kvartalsrapporten utgör ett bra köptillfälle", skriver Pareto i ett marknadsbrev.

Pareto noterar att Doros rapport för det andra kvartalet visade en stark orderingång vilken bör återspeglas i rapporten för det tredje kvartalet, med en positiv försäljningstillväxt efter fem kvartal i rad med negativ tillväxt", skriver Pareto.

I september inledde Pareto bevakning av Veoneer och den aktien tas nu in i oktoberportföljen. Veoneers ledande position inom den växande marknaden för aktiv säkerhet i bilindustrin gör att bolaget kommer att fortsätta på sin tillväxtbana mot den ambitiösa - men enligt Pareto uppnåbara - försäljningsmål under kommande år.

"Vi tror också att Veoneer kan bli ett uppköpsobjekt under kommande år vilket kan ge uppsida till aktien", skriver Pareto.

Paretos september portfölj sjönk 1,7 procent i september, medan Paretos benchmark-index var oförändrat. Endast två av de tio aktierna i portföljen slog benchmark: Isofol och stora Enso.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom