Analytiker: Därför kan Ericsson-aktien ändå klättra i dag

Daniel Djurberg, telekomanalytiker på Handelsbanken, menar att Ericssons miljardsmäll i mututredningen i USA har varit känd sedan länge.
Analytiker: Därför kan Ericsson-aktien ändå klättra i dag - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

Frågan är om det avsatta beloppet räcker till, eller om ytterligare smällar kan komma.

Att Ericsson nu går ut med ett belopp (totalt motsvarande 12 miljarder kronor) är positivt för den osäkerhet som rått, konstaterar Daniel Djurberg, telekomanalytiker på Handelsbanken.

– Det här har pågått sedan 2013, och Ericsson har kommunicerat detta under lång tid. För ett år sedan sade man att förhandlingar pågick. Då spekulerades det i belopp runt en miljard dollar, säger han till TT.

Men det har rått en osäkerhet kring hur mycket pengar till amerikanska myndigheter det kan bli fråga om. Det har förstås påverkat värderingen av aktien.

Nu har beskedet kommit från bolaget, och det innebär att osäkerheten skingras något, förklarar han. Men Ericsson kommer att få frågor om beloppet verkligen räcker till, eller om det finns risk för ytterligare smällar.

– Om de inte kan ge besked om det, då kan aktien gå dåligt i dag. Annars tror jag att den kan bli opåverkad, eller till och med gå upp i dag, säger Daniel Djurberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.