Analytiker: Ett avgörande ögonblick för börsen

2016-03-14 13:21 Per Tolgraven
Foto: Wang Lei/Xinhua Press/Corbis/All over press

Aktier står inför ett större avgörande. Det säger tekniske analytikern Craig Johnson till CNBC.

Efter kurskollapsen under årets inledning har USA-börserna tagit tillbaka det mesta av förlusterna. När S&P 500-index nu närmar sig 200-dagars glidande medelvärde väntar ett avgörande ögonblick, säger analytikern Craig Johnson vid Piper Jaffray. Förmågan att bryta igenom det tekniska motståndet kommer att bestämma om aktier kan fortsätta uppåt eller inte. ”Nu är det domedagen här”, säger han till CNBC.

Efter att S&P-indexet stigit 10 procent den senaste månaden anser Johnson att uppgången är något mer än ett lättnadsrally. För den tekniske analytikern tyder den senaste prisrörelsen på att aktier är på väg mot mycket högre nivåer.

- De senaste gångerna vi har sett de här större köp-signalerna har marknaden nått avsevärt högre. Den här ”200-dagen” kommer likt en rostig dörr att bankas på ett par gånger men kommer till slut ge efter till en högre nivå.

Analytikern förutspår att S&P 500-indexet stiger till 2 350 vid slutet av året, vilket skulle betyda en 16-procentig uppgång från fredagens stängning, skriver CNBC.

Per Tolgraven

Premiumnyheter

Aktuellt inom