Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analytiker: "Ett gott tecken för marknaden"

2018-09-28 13:21
Foto: Audtakorn Sutarmjam / Alamy/IBL

Polymertillverkaren Hexpol fick ett positivt mottagande av marknaden efter beskedet att bolaget köper 80 procent av italienska Mesgo Group för 168 miljoner euro, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor.

"Det är Hexpols största förvärv sedan 2014, vilket är ett gott tecken på att förvärvsmarknaden fortfarande lever", säger Douglas Lindahl, analytiker på Kepler Cheuvreux, till Nyhetsbyrån Direkt.

I Hexpols strategi ligger bland annat att växa genom förvärv, men analytikerkåren har inte alltid varit imponerad över takten i företagsköpen. Mesgo får dock alltså gott betyg av Douglas Lindahl:

"Priset är kanske lite högre än vad bolaget brukar betala, men å andra sidan uppges Mesgo ha en ebitda-marginal i nivå med Hexpols - vilket inte är så vanligt."

Det köpta bolaget har en årlig omsättning på cirka 100 miljoner euro och har cirka 180 anställda i sex anläggningar. Mesgo beskrivs i pressmeddelandet som en ledande aktör inom högpresterande elastomerer som flourgummi och silikon.

Enligt avtalet har Hexpol en option om att förvärva resterande aktier, och säljarfamiljen Caldara har en option om att sälja sina resterande aktier till Hexpol.

Hexpol handlades vid 12.20-tiden på fredagen till 98:75 kronor, en uppgång med 1,7 procent för dagen. Stockholmsbörsens OMXS30-index var samtidigt ned cirka 1 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom