Analytiker ger tummen upp åt Lundin Petroleums rapport

Oljebolaget Lundin Petroleum får överlag gott betyg från analytiker för det tredje kvartalets rapport.
Analytiker ger tummen upp åt Lundin Petroleums rapport - lundin-petroleum-700_binary_6953034.jpg

“Vi räknar med en positiva marknadsreaktion på det tredje kvartalets resultat. /…./ Bruttovinst och rörelseresultat var cirka 17 procent högre än konsensus och nettoresultatet påverkades av högre än väntade finansiella poster”, skriver Morgan Stanley i en snabbkommentar.

Lundin Petroleum klår förväntningarnaOljebolaget Lundin Petroleums ebitda-resultat blev 411 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2019. 

Att bolaget smalnade av produktionsprognosen var dock väntat, enligt investmentbanken.

Även RBC Capital Markets konstaterar att resultatet var bättre än väntat. Banken lyfter också fram oljebolagets beslut att köpa en andel om 50 procent i elproducenten Leikanger Hydropower, med avsikt att förse Edvard Grieg med koldioxidneutral energi.

Pareto Securites kallar rapporten “robust” med en vinst före skatt relativt i nivå med förväntningarna.

“Vi betraktar detta som en robust rapport från Lundin Petroleum och en viss höjning av estimaten är rimlig, men ‘risk/reward’ blir gradvis allt mer neutralt”, skriver Pareto mot bakgrund av årets kursuppgång.

Stifel menar också att rapporten var något bättre än väntat, och påpekar att produktionsprognosen höjdes samtidigt som capex-prognosen justerades ned.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG