Analytiker: Här finns årtiondets bästa köp

Rådgivare till en av världens största kapitalförvaltare har hittat en marknad där tillgångarna är så billiga att de kan vara ”decenniets affär”, skriver Bloomberg.

Fler och fler av världens största investmentbolag – som Black Rock, Franklin Templeton och Goldman Sachs – går nu in i världens tillväxtmarknader efter tre år av underprestationer.

– Uttåget från tillväxtmarknader är ett underbart tillfälle – och högst sannolikt decenniets affär – för den långsiktige investeraren, säger Christopher Brightman, investeringschef på Research Affiliates, som är en rådgivare till Kalifornienbaserade Pacific Investment Management, Pimco.

Enligt Brightman är aktier på tillväxtmarknader ”exceptionellt billiga” efter att MSCI:s index fallit 30 procent de senaste tre åren.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets