Analytiker höjer H&M

RBC Capital Markets och Nordea Markets höjer sina rekommendationer för klädjätten.
Analytiker höjer H&M - karl-johan-persson-hm-700_binary_6963243.jpg

En ökad andel fullprisförsäljning har stärkt H&M:s lönsamhet och trenden väntas hålla i sig de kommande åren i takt med att klädbolagets stora varulager minskar. Givet H&M:s återhämtningsmöjligheter är värderingen ännu inte utmanande.

Det skriver RBC Capital Markets i en analys där rekommendationen höjts till outperform från sector perform, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Den nya riktkursen är satt till 210 kronor, tidigare 175, och med det ligger RBC högst av de analytiker som följer bolaget.

Enligt RBC börjar H&M ta marknadsandelar på de större marknaderna och bakom den positiva utvecklingen ligger inte minst den uppryckning som huvudvarumärket H&M gjort. Tidigare, under perioden 2015-2018, tappade H&M marknadsandelar konstant på grund av logistikproblem och digitaliseringens utmaningar, menar RBC.

H&M:s prissättning har stabiliserats efter en nedåtgående trend 2017 och 2018, menar RBC med hänvisning till den undersökning banken gjort där priserna på en varukorg, exklusive rea-varor, gåtts igenom.

”Vi tror att en stabil eller något förbättrad marginaltrend skulle bli mycket väl mottagen av marknaden givet den nedåtgående trenden de senaste åren”, skriver RBC.

Även Nordea Markets höjer sin rekommendation för H&M, till behåll från sälj. Det rimliga värdet enligt Nordeas kassaflödesanalys är 170 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagen.

Aktien stängde på 180:30 kronor på tisdagen och kursen har gått upp med 43 procent sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.