Analytiker ifrågasätter SAS försvagningsguidning

Flygbolaget SAS säkrade ett positivt resultat för räkenskapsåret 2018/2019 efter ett starkt fjärde kvartal, men framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska, anser Sydbanks analyschef Jacob Pedersen enligt Ritzau.
Analytiker ifrågasätter SAS försvagningsguidning - sas-700-161213_binary_6811605.jpg

SAS förväntar sig minskad vinst jämfört med tidigare år, trots att bolagets kapacitet i marknaden fortsatt ser stark ut, vilket borgar för att hålla fast vid högre biljettpriser, menar Sydbanks Jacob Pedersen.

”När man tittar på vad SAS säger om första kvartalet 2019/2020 blir man lite lämnad i mörkret. Hur kan det vara så att rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet? Man sitter lite med en förnimmelse av att det är avsättningar som gjort att fjärde kvartalet blev så bra”, sade Jacob Pedersen till Ritzau.

Stark årsavslutning för SAS – men vd sågar helårsresultatet”Otillfredsställande och betydligt lägre helårsresultat än föregående år”. SAS-vd:n Rickard Gustafson är inte nöjd med bolagets bokslut. Trots allt blev det ändå positiva siffror för flygbolaget. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco