Analytiker: Nasdaq drar tillbaka budet på Oslobörsen

Nasdaq kommer att dra tillbaka sitt bud på Oslobörsen, bedömer analytikern Thomas Myrholt på Sparebank 1 Markets. 
Oslobörsen

Till E24 säger han inledningsvis att han har svårt att förstå varför motståndet är så stort mot Euronexts bud.

”Det är priset som bör vara den avgörande faktorn i denna process”, säger Myrholt och tillägger den senaste prishöjningen från börsoperatören visar att det inte handlar om ett fientligt bud, beaktat att man redan kontrollerar över 50 procent.

Han pekar också på att Euronext har sagt att man tänker gå vidare med börsen även om Nasdaq ingår som delägare.

”Då blir det upp till myndigheterna att bestämma äganderätten. Jag tror inte att Nasdaq kommer att finna sig i att användas av styrelsen för att blockera ett förvärv och att Nasdaq kommer att dra sig ur inom snar framtid”, sade Myrholt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.