Analytiker om Leo Vegas kursras: En rimlig reaktion

Den brittiska marknaden fortsätter att gäcka kasinooperatören Leo Vegas. Aktien rasar på måndagen efter att det blivit känt att landets spelmyndighet återigen utreder om bolaget brutit mot licensvillkoren.
Analytiker om Leo Vegas kursras: En rimlig reaktion - leo-vegas-700-170205_binary_6823037.jpg

”Det känns som en rimlig reaktion att aktien är ner. De har ju redan fått en bot förra året och sedan dyker de här problemen upp igen, det är klart att marknaden blir orolig”, säger Lars-Ola Hellström, analytiker på Pareto till Nyhetsbyrån Direkt.

2018 bötfälldes bolaget av spelmyndigheten, UK Gambling Commission (UKCG), för överträdelser mot det brittiska spelreglerverket. Böterna, som då uppgick till drygt 7 miljoner kronor, baserades på ”missledande marknadsföring gjord av externa samarbetspartners” samt ”marknadsföring mot kunder som begärt att bli avstängda”.

Förutom böter fick överträdelsen konsekvensen att bolaget enbart beviljades licens på två år istället för de maximala fem åren när den svenska marknaden omreglerades vid årsskiftet.

Enligt artikeln i the Guardian grundar sig UKGC:s senaste utredning på en spelare som stängdes av från spel av bolaget bara dagar efter att bolaget bötfällts och som, efter att ha ”bombarderats” med mailreklam från Leo Vegas systersajter, i början på 2019 lyckats registrera sig och spela bort 20.000 av sin mammas pengar.

”Att det skedde i januari 2019 låter ju inte bra. De här problemen hade jag hoppats var borta nu”, säger Lars-Ola Hellström till Direkt.

Sedan toppnivån i januari 2018 har bolaget förlorat över 70 procent av börsvärdet. I slutet på förra veckan återhämtade aktien sig något när den steg 13 procent på två dagar.

På måndagsförmiddagen tappade aktien närmare 9 procent på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets