Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analytiker ser lägre risk i Oscar Properties

2018-11-28 09:15
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Jörgen Appelgren/Affärsvärlden

Bostadsutvecklaren Oscar Properties aktie är lågt värderad jämfört med sektorkollegors aktier. Trots lägre vinstförväntningar råder det fortsatt köpläge.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties aktie är lågt värderad jämfört med sektorkollegors aktier. Trots lägre vinstförväntningar råder det fortsatt köpläge.

Det anser Kepler Cheuvreux enligt en analysuppdatering där köp upprepas trots en nedjusterad riktkurs till 27 kronor (35) i spåren av de lägre vinstförväntningarna.

"Vi upprepar köp eftersom nästan 90 procent av den nuvarande produktionen redan har sålts, och vi ser betydligt mindre finansiell risk framöver. Vi har dock sänkt våra vinstestimat för 2018-19", skriver banken i en färsk analysuppdatering.

Netto förväntar sig investmentbanken ett positivt kassaflöde på omkring en miljard när en stor mängd bostäder färdigställs runt årsskiftet medan ett par tomter ska betalas under 2019.

"Med ett så stort kapitalinflöde förväntar vi oss att investerarnas syn på företaget förändras. I dag är price/book bara 58 procent, jämfört med sektorns snitt på 104 procent", framhåller Kepler Cheuvreux som dessutom ser aktien som relativt lågt värderad ur ett p/e-perspektiv.

"Med goda möjligheter för det största kommande projektet Gasklockan, upprepar vi köp", sammanfattar investmentbanken.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom