Analytiker spår dyrare Iphones

Efter Apples kvartalsrapport har flera analytiker höjt sina riktkurser för teknikjätten. Man ser även en stor sannolikhet för kommande prishöjningar.

När Apple presenterade senaste kvartalssiffrorna på tisdagskvällen var resultatet per aktie 3,36 dollar (3,28), vilket var bättre än väntade 3,22 dollar. Intäkterna och antal sålda Iphone överträffade också marknadens förväntningar. Apples prognos för innevarande kvartal låg däremot under konsensus: 51,5-53,5 miljarder dollar mot förväntade 53,8 miljarder dollar.

Aktien steg runt 3 procent i efterhandeln på Wall Street.

Efter rapporten har flera analytiker uppdaterat sina utsikter för den amerikanska teknikjätten. Marketwatch hänvisar bland annat till Pacific Crest som höjde riktkursen för Apple-aktien till 140 dollar från tidigare 127 dollar. Rekommendationen övervikt upprepades.

”Trots en prishöjning med 20 dollar jämfört med Iphone 6s Plus, överträffade efterfrågan utbudet av Iphone 7 Plus”, skriver Pacific Crest som förväntar sig att Apple höjer priserna på Iphone ytterligare.

En del i rapporten som gladde RBC Capital Markets var den positiva utvecklingen i Kina. Varannan Iphone som såldes i landet köptes av en konsument som tidigare aldrig haft en Apple-telefon. Apples försäljning på den kinesiska marknaden ökade med cirka 6 procent, jämfört med samma period för ett år sedan.

”Efterfrågan i Kina var större än väntat”, skriver RBC enligt Marketwatch.

Även RBC höjer riktkursen för Apple-aktien till 140 dollar från tidigare 125 dollar. Rekommendationen outperform upprepas.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets