Analytikern: Den bästa teknikaktien de kommande fem åren

Elbilsbolaget kommer vara den bäst presterande teknikaktien under de kommande fem åren, säger en analytiker till CNBC.
Analytikern: Den bästa teknikaktien de kommande fem åren - tesla-model-3-affarsvarlden-700_binary_6881359.png

Gene Munster, före detta analytiker på Piper Jaffray och nu riskkapitalist på Loup Ventures, uttalade sig om Tesla-aktien efter bolagets rapport, som var under analytikernas förväntan. Elbilstillverkaren rapporterade en förlust på 2.92 dollar per aktie, vilket var lägre än vad analytikerna väntat.

Men det tunga kvartalet har inte avskräckt Munster från Tesla-aktien.

– Min prognos är att Tesla kommer bli värdens bäst presterande större teknikaktie de följande fem åren, och den har inte ändrats. Nyheterna i natt och knuffen bakåt är en besvikelse men han (Elon Musk, reds. anm.) har gjort detta förr och kommer fortsätta växa, sa Gene Munster i en intervju på torsdagen.

Vd:n Elon Musk säger att produktionsförseningen av Model 3 beror på en leverantör som ”verkligen har misslyckats med designen” på batterifabriken Gigafactory. Problemet gäller en batterimodul som ska vara i bilen. I onsdags meddelade Elon Musk att man avskedat 700 anställda.

Men problemen sätter inte stopp för Teslas långsiktiga framgångssaga, enligt Gene Munster. Han menar att elbilstillverkaren kommer nå lönsamhet under det tredje kvartalet 2020. Företaget fokuserar också på ett större uppdrag för att utveckla förnyelsebar energi, vilket bidrar till aktieutvecklingen, sa han.

– Sammantaget tror vi att Tesla är den bäst presterande teknikaktien inom de närmsta fem åren.

Analytikerna är oeniga. Enligt Reuters sammanställning har åtta analytiker har en stark köp- eller köprekommendation på aktien, nio har en behåll och sju har en sälj- eller stark säljrekommendation. Aktien handlas för 304 dollar, under analytikernas genomsnittliga riktkurs på 321 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets