Anders Lannebo lämnar över styrelseklubban

2016-03-01 11:16 Affärsvärlden Finwire

Lannebo Fonder flyttar om i toppen. Anders Lannebo har beslutat sig för att lämna över styrelseklubban till Göran Espelund, som tidigare var vd för fondbolaget.

”Någon dag ska man lämna och jag väljer att göra det när Lannebo Fonder aldrig stått starkare. Med vårt tydliga fokus på äkta aktiv förvaltning är jag fullständigt övertygad om att vi kommer fortsätta leverera en god avkastning till en rimlig risknivå till våra kunder”, säger Anders Lannebo i en kommentar.

Espelund kommer framöver att vara arbetande styrelseordförande medan Martin Öqvist, tidigare vice vd, tar över som tillförordnad vd. Bolaget har inlett en rekryteringsprocess för att finna en ny permanent vd, enligt ett pressmeddelande.

Förändringarna genomfördes i samband med årsstämman och är föremål för sedvanlig prövning av Finansinspektionen.

Anders Lannebo är en av pionjärerna i den svenska fondindustrin. Han började i finansindustrin på 60-talet som analytiker. 1980 tog han plats som placeringschef på Robur och under 1981-1999 var han vd för fondbolaget.

År 2000 grundade han tillsammans med några kollegor Lannebo Fonder som idag förvaltar cirka 62 miljarder kronor åt institutioner och privatpersoner.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS