Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Anders Wall tar över Sturebadet

2008-12-22 15:33

Finansmannen Anders Wall är en av fyra aktörer som tar över anrika Sturebadet när försäkringsbolaget Skandia säljer sitt spa.

Försäkringsbolaget Skandia säljer Sturebadet, skriver Skandia i ett pressmeddelande. Ny ägare är ett konsortium där familjen Anders och Charlotte Wall, Kerstin Florian, Bejiers åttioårsstiftelse och Per Taube är ägare. De nya ägarna tar över verksamheten den 31 december 2008.

Skandia har varit ägare till Sturebadet sedan slutet av 1980-talet. Bolaget kom i Skandias ägo efter branden i Sturegallerian 1985, och har sedan nystarten 1989 drivits som ett helägt dotterbolag till Skandia.

Något pris för badet anges inte. Förhoppningen är nu att de nya ägarna kan vända en trist volymutveckling. För trots saftiga priser, en spa-entré kostar 495 kronor, så har försäljningen dalat varje år sedan 2003, berättar den senaste årsredovisningen. 2003 var försäljningen i storleksordningen 83 miljoner kronor för att 2006 ha backat till 62 miljoner kronor. Under 2007 var försäljningen yttterigare tiotalet miljoner kronor lägre men det uppges bero på att en del av verksamheten styckats av till ett eget bolag.

Lönsamheten inom Sturebadet är så där, kan man väl säga. Fyra av fem år under de senaste åren är vinstår. Under 2007 var vinsten före skatter cirka 1,7 miljoner kronor, en marginal på 3 procent.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom