Anställda får böter efter skjortattack mot flygbolagschefer

Tre tidigare medarbetare vid Air France döms till mellan tre och fyra månaders villkorlig dom. Straffet utdöms ett drygt år efter att arga medarbetare jagade och slet skjortorna av de båda cheferna.
Anställda får böter efter skjortattack mot flygbolagschefer - air-france-affarsvarlden-700-394_binary_6809912.jpg

Air France meddelade i oktober 2015 att flygbolaget planerade att säga upp nära 3000 anställda. Beskedet retade upp anställda som gick till attack mot två direktörer ute på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris.

Xavier Broseta, personaldirektör vid tiden för händelsen, försökte halvnaken ta sig över ett stängsel efter att ha jagats ut från ett mötesrum. Även Pierre Plissonnier, chef för långfärdsflyg, fick sin jacka och skjorta sönderryckt.

Ytterligare tio tidigare och nuvarande medarbetare döms av ”korrektionsdomstolen” i Bobigny till böter på 500 euro för skadegörelse vid kontoret under demonstrationerna medan två personer frias från anklagelserna om så kallat organiserat våld, skriver Le Monde och Le Figaro på onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.