Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Apple lyfter i förhandeln

2015-09-14 14:23
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

De amerikanska börserna väntas öppna runt nollstrecket på måndagen. I Europa har börserna vänt nedåt efter en positiv start och i Asien var utvecklingen blandad men med en dragning nedåt.

S&P 500-terminen var klockan 15.09 på fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,3 procent över.

Marknadens fokus ligger den här veckan på det penningpolitiska beskedet från Federal Reserve som publiceras på torsdag klockan 20.00. Med beskedet följer även nya prognoser, inklusive de noga bevakade prickarna som visar ledamöternas förväntade räntebana, och en presskonferens med ordförande Janet Yellen.

"Det är väldigt lugnt. Allt vi kan göra är att vänta", sade John Brady på mäklarfirman RJ O'Brien till Dow Jones Newswires om läget på marknaderna.

Inför beskedet är analytikerna splittrade. I Wall Street Journals enkät tror en knapp majoritet att Fed avvaktar medan Reuters enkät visar tvärtom.

Apple var upp 2,4 procent i förhandeln. Bolaget meddelade att efterfrågan på bolagets nya Iphone varit stark och att man är på god väg att slå rekordet från i fjol då man sålde 10 miljoner telefoner lanseringshelgen.

Alibaba fick sin redovisning ifrågasatt i tidsskriften Barron's i helgen. De tillväxtsiffror som bolaget redovisar rimmar illa med andra externt verifierbara siffror slog en analytiker, som Barron's citerade, fast. Bolaget tillbakavisade uppgifterna, men aktien, som de flesta analytiker har köprekommendation på, var ändå ned 3,3 procent i förhandeln.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom