Apple-medgrundaren: Bitcoin är bättre än guld

Apples medgrundare Steve Wozniak gillar bitcoin. Han menar att kryptovalutan skulle kunna bli en bättre värdebevarare än guld eller den amerikanska dollarn.
Apple-medgrundaren: Bitcoin är bättre än guld - wozniak-bitcoin-700_binary_6880241.png

I en intervju med CNBC förra helgen berättade Apples medgrundare Stecve Wozniak att han tror att bitcoin är en bättre värdestandard än både guld och den amerikanska dollarn.

Han förklarade att skillnaden ligger i att bitcoin är en ändlig resurs, och gränsen antas ligga vid 21 miljoner enheter. Till skillnad från dollarn, eller vilken annan valuta som helst, kan inte bitcoinproduktionen upprepas för att rädda inflytelserika banker.

Å andra sidan så vet man inte hur stort världens guldutbud är, och det kan vaskas fram när som helst. Wozniak menar därför att guld är ”humbug”, i jämförelse med bitcoin som han bedömer vara mer ”genuint och äkta”.

Steve Wozniaks uttalande kommer efter flera månader av skyhöga bitcoinpriser, med rekordkursen 6 000 dollar i förra veckan.

– Det finns ett säkerställt ändligt utbud av bitcoin. Guld vaskas fram hela tiden. Kanske finns det ett ändligt utbud av guld i världen, men kryptovalutor är mer matematiska och reglerade. Och man kan ju inte ändra matematiken, förklarade Steve Wozniak.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.