Apple stiger i förhandeln

USA-börserna såg på måndagen ut att inleda handelsveckan med små indexrörelser men sannolikt något högre noteringar, efter att S&P 500 under föregående vecka backat med ungefär 1 procent.
Apple stiger i förhandeln - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Fokus låg, än en gång, på kommande handelsförhandlingar mellan USA och Kina samtidigt som Kina förbereder sig för ett veckolångt helgfirande. Kinas handelsdepartement bekräftade på söndagen att landets chefsförhandlare, vice premiärminister Liu He, kommer att resa till Washington efter helgfirandets slut den 7 oktober.

Klockan 14.45 var terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 upp 0,1 procent vardera. Terminen för Nasdaq 100 var upp 0,2 procent.

Fredagens rapporter om att Vita huset överväger att begränsa amerikanska investeringar i Kina sänkte på fredagskvällen New York-noterade kinesiska storbolag som Alibaba och JD.com. Inför måndagens öppning såg Kinabolagen ut att rekylera uppåt: JD.com med knappt 2 procent och Alibaba med drygt 2 procent.

Apple handlades upp inför öppningen. JP Morgan har höjt riktkursen för bolaget till 265 dollar, från tidigare 243, med motiveringen att analytikern räknar med starkare Iphoneförsäljning framöver.

Den amerikanska kongressen har initierat en undersökning om Googles planer på att upprätta en ny krypterad internetstandard. Konkurrenter till bolaget befarar att en ny standard skulle kunna ge Google exklusiv tillgång till konsumentdata. Inför öppningen var Googles moderbolag Alphabet upp med cirka en halv procent.

USA:s luftfartsmyndighet FAA kommer att kräva att flygbolag som har Boeingmodellen 737 NG i sina flottor gör inspektioner och, vid behov, reparationer sedan det upptäckts svåra sprickor i strukturen på “ett mindre antal plan”, rapporterar nyhetskanalen Komo News. Boeing var något lägre i förhandeln.

Klockan 15.45 svensk tid väntas Chicago-PMI för september och klockan 16.30 kommer Dallas Fed index, även det för september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.