Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Apple tillverkar röststyrd högtalare

2017-06-01 10:27
Apples vd Tim Cook. Foto: All over press

Apple har påbörjat tillverkning av en så kallad "smart högtalare", en produkt som enligt rykten länge varit på väg. Produkten ska enligt Bloomberg News börja säljas senare i år.

Applehögtalaren, som kommer att konkurrera med bland andra Amazons högtalare Echo och Google Home, kommer att använda bolagets röststyrningstjänst Siri. Därmed kommer högtalaren att kunna svara på vissa frågor, tända och släcka uppkopplade lampor och låsa eller låsa upp automatiska dörrar - utöver att spela musik.

Apples egna förhoppningar är att högtalaren ska skilja sig från mängden genom en överlägsen ljudkvalitet. Den kommer att ha ett "virtuellt" surroundljud och vara förberedd för att fungera med Appletjänster såsom strömningstjänsten Apple Music.

Enligt KGI Securities kommer högtalaren att tillverkas av Inventec, samma företag som tillverkar Apples trådlösa hörlurar Airpods.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom