Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Apples dolda Iphone-fil avslöjad

2011-04-21 07:30

En dold fil på Apple Ipone 4 och Ipad 3G lagrar information om vart användarna befinner sig. Upptäckten gjordes av två programmerare.

Under en konferens i San Francisco presenterade två programmerare Alasdair Allan och Pete Warden, sin upptäckt. En fil på Apples Iphone 4 samlar information om vart användarna har befunnit sig. Filen som kallas consolidated.db samlar data via gps och uppdaterare hela tiden användarens rörelser.

Programmerarna tog fram data som samlats från en enda resa mellan New York City och Washington. Informationen som har sparats i mobilen har sänts till en iTunes applikation när användare synkat den övriga informationen med sin dator.

I sin blogg skriver Alasdair Allan, att det här inkräktar på den personliga integriteten. Därför har programmerarna valt att kontakta Apple men de har ännu inte fått ett svar.

Även tidningen New York Times har kontaktat Apple kring frågan men inte fått något svar.

Warden har byggt ett nedladdningsbart program som gjort det möjligt för användarna att se data som har samlats om dem så att man själv kan se vilken information som finns.

Hur Apple planerat att använda informationen vet inte programmerarna.

Här kan du se när programmerarna berättar om sitt fynd.

Yvonne Edenholm

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom