Är alfahannar sämre investerare?

Ny forskning visar att män med hög testosteronhalt har 5,8 procents lägre avkastning i sina fonder.
Är alfahannar sämre investerare? - Michael-Douglas_binary_6900151.jpg

I litteratur och filmer som Wall Street och Michael Lewis ”Liars Poker” framställs professionella investerare ofta som testosteronstinna alfahannar. Men ny forskning visar att de kanske inte är de allra mest framgångsrika placerarna. Det skriver the Economist på sin blogg denna vecka.

Tidningen hänvisar till forskning som gjorts vid University of Central Florida and Singapore Management University. De har gemensamt tittat på relationen mellan manliga hormoner och förvaltningsresultat hos hedge-fonder. Mellan 1994 och 2015 avkastade män med hög testosteronhalt 5,8 procent sämre än dem med lägre testosteronhalt.

 

 

 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets