Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Arcus bannlyst från rådgivaren SEB:s etikfonder

2016-11-04 13:57
SEB är med och sätter Arcusaktien på Oslobörsen åt Ratos, men bankens egna etiska fonder investerar inte i bolaget. Foto: SEB

SEB är med och sätter Arcusaktien på Oslobörsen åt Ratos, men bankens egna etiska fonder kommer inte att investera i bolaget. Det uppger Laurence Westerlund på SEB:s kommunikationsavdelning till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.

"SEB exkluderar vin-/spritbolag (försäljning och distribution över 5 procent av omsättningen) i våra hållbara och etiska fonder", meddelar han.

Av en förtecknin g på SEB:s hemsida över vilka bolag SEB:s "etiska & hållbara fonder" utesluter framgår att Ratos redan i dag, tillsammans med Carlsberg och spritproducenten Diageo, är otillåtet territorium för fonderna i fråga på grund av att de ägnar sig åt alkohol.

SEB skriver i en dagsfärsk analys av Arcusgruppen apropå den förestående noteringen att en viss risk finns för att institutionella investerare någon gång kommer att betrakta investeringen som oetisk, med minskande efterfrågan på aktien som följd.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom