Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Arla säljer till tysk juicejätte

2016-05-19 09:36
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Mejerikoncernen Arla säljer nu sin juicetillverkare Rynkeby Foods till tyska fruktdryckjätten Eckes-Granini Group.

Det har cirkulerat uppgifter om att verksamheten varit till salu och Finwire har tidigare skrivit en artikel om att Arla bekräftat att en process var i gång. Transaktionen är slutförd och träder i kraft direkt.

Rynkeby är den största tillverkaren av juice och saft i Norden, och säljer över 130 miljoner liter dryck i framför allt Danmark, Sverige och Finland.

Försäljningen sker under varumärkena Rynkeby och God Morgon. Företaget har sitt säte i Danmark och grundades redan 1934. Arla har stått som ägare sedan 1998.

Några villkor kring affären presenteras inte.

"Förvärvet av Rynkeby Foods är ännu en viktig milstolpe för att dynamiskt driva den internationella tillväxtstrategin i Eckes-Granini framåt. Vi är stolta över att välkomna Rynkeby tillsammans med det mycket motiverade och professionella teamet samt två nya, starka varumärken till Eckes-Granini.

Varumärkena Rynkeby och God Morgon kompletterar vår portfölj perfekt. Vi är nu nummer ett i åtta europeiska länder och nu fortsätter vi vår framgångsrika resa som den ledande leverantören av fruktdrycker", säger Thomas Hinderer, ordförande och vd för Eckes-Granini Group.

Rynkeby Foods omsättning var under förra året cirka 130 miljoner euro.

Företaget har 200 anställda och har sitt huvudkontor och sin huvudsakliga produktionsanläggning i Ringe i Danmark.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom