Arlas Sverige-vd lämnar koncernledningen

2016-02-05 15:08 Affärsvärlden TT
Henri de Sauvage Nolting. Foto: Arla

Mejerikoncernen Arlas kritiserade Sverige-vd Henri de Sauvage Nolting lämnar koncernledningen. Mejerijätten presenterar också en stor omorganisation som innebär att 500 personer får sluta.

Samtidigt som det pågår en kris inom mjölkbranschen har den bondeägda koncernen Arla hamnat i blåsvädret efter att SVT:s Uppdrag granskning visat hur bolaget lagt stora pengar på bland annat representation.

Under fredagen kom mejerijätten med en stor global organisationsförändring för att bli effektivare.

Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods, säger att omorganisationen är ett led i den strategi för de kommande fem åren som presenterades nyligen.

Omkring 500 av 7 000 jobb inom tjänstemannasidan försvinner, men var är inte känt ännu.

– Det bör vi ha inom tre till fyra veckor. Men vi vet att alla länder inom Arla Foods, både inom och utanför Europa, berörs, säger Tuborgh.

Dessutom minskas koncernledningen från nio till sju personer. Sverige-vd:n Henri de Sauvage Nolting, är en av dem som lämnar ledningen. Men han kommer att behålla ansvaret för den nordiska marknaden i Sverige, Danmark och Finland.

Vad ligger bakom att Sverigechefen lämnar koncernledningen?
– Det finns ingen dramatik bakom det, säger Peder Tuborgh.

Han säger att Uppdrag gransknings avslöjanden inte har något att göra med det.

Peder Tuborgh säger att Henri de Sauvage Nolting hade möjlighet att ta en annan roll inom koncernledningen, men att han valde att stanna kvar med ansvar för den nordiska marknaden.

Vid ett personalmöte under förmiddagen informerade Henri de Sauvage Nolting om omorganisationen. Under mötet ska han även ha berättat att han kommer att ha kvar posten som vd i minst ett år till.

TT har sökt Henri de Sauvage Nolting för en kommentar, men inte lyckats nå honom.

Tjänstemannafacket Unionen vill i nuläget inte kommentera omorganisationsplanerna.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS