Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aruba rusade på bud-uppgifter

2015-02-26 06:11
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

USA-börserna handlades med små rörelser på onsdagen och stängde kring nollstrecket i spåren av föregående dags uppgångar pådrivna av Fed-chefen Janet Yellens tal.

Aruba Networks rusade sedan Bloomberg rapporterar att Hewlett-Packard förbereder ett bud på bolaget.

"Investerarna vet att Federal Reserve inte vill förlora sin trovärdighet genom att höja styrräntan för snabbt för att sedan tvingas sänka den igen. Vi tror att de kommer vara marknadsvänliga över en längre tid", uppgav Bruce Bittles, chefsstrateg vid RW Baird & Co, i en kommentar till Marketwatch.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 0,1 procent till 18.224. På den bredare marknaden var S&P 500 ned 0,1 procent till 2.114 medan Nasdaq Composite var oförändrat vid 4.967.

Räntan på den tioåriga obligationen sjönk 2 punkter till 1,96 procent medan trettioårsräntan backade 3 punkter till 2,57 procent.

Investerarna har fått ytterligare tid att smälta tisdagens framförande från Federal Reserves ordförande Janet Yellen inför kongressen. Yellens ord tolkades som att en räntehöjning inte är på agendan förrän andra halvan av 2015.

Apple har förlorat en patenttvist med SmarthFlash och ska därmed betala 533 miljoner dollar. Från Reuters kommer också uppgifter om Apple inte längre finns kvar på en lista över godkända bolag som kinesiska statsbolag får göra inköp från. Apples aktie var ned 2,6 procent till 128,78 dollar.

PC-bolaget Hewlett-Packard nådde inte marknadens förväntningar på det första kvartalet i räkenskapsåret. Bolaget drog också ned prognosen för helåret mot bakgrund av den starkare dollarn. Enligt bolaget kan effekten bli betydligt större än vad man så sent som i november räknade med. Aktien rasade 10 procent.

Aruba Networks handelsstoppades på Nasdaqbörsen under onsdagskvällen. Enligt Bloomberg TV för Hewlett-Packard samtal om attförvärva bolaget.

En affär kan komma att meddelas nästa vecka. Handeln återupptogs strax efter klockan 21 svensk tid och Arubas aktie steg 21 procent till 22,24 dollar. Aruba Networks tillverkar nätverksprodukter.

Beklädnadsbolaget TJX rapporterade före öppning en högre vinst än väntat och intäkter i linje med förväntningarna för det fjärde kvartalet. Aktien steg 3,3 procent till 69,37 dollar.

Försäljningen av nya hus i USA sjönk med 0,2 procent jämfört med månaden innan till 481.000 enheter i januari i säsongsjusterad årstakt. Marknaden hade räknat med en nedgång på 1,7 procent, jämfört med det preliminära utfallet månaden innan till nivån 473.000.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom