Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Asien backar på minskat räntehopp

2019-07-22 08:21
Foto: Itsuo Inouye/TT

Nikkei foll med 2 procent på minskad tro på amerikanska räntesänkningar.

Asienbörserna handlades mestadels i ett negativt sentiment på måndagsmorgonen då förväntningarna på en aggressiv räntesänkning från Federal Reserve tonats ned.

Konflikten i Mellanöstern har samtidigt tilltagit på nytt i spåren av att Iran beslagtagit ett brittiskt tankerfartyg, vilket lett till stigande oljepriser. Vid 7:30-tiden hade Shenzhenbörsen i Kina backat 1,3 procent och i Taiwan var Taiex ned 0,2 procent. Samtidigt var Nikkei ned hela 2,0 procent.

Förhoppningarna på en räntesänkning på 50 baspunkter från Federal Reserve försvagades efter att Fed-chefen i New York påpekade att hans tidigare tal, som marknaden uppfattade som duvaktigt, inte handlade om potentiella händelser från Federal Reserve, utan penningpolitik i allmänhet.

Utöver detta rapporterade Wall Street Journal att Fed troligtvis kommer att sänka räntan med 25 baspunkter och inte 50. "En faktor som kan få aktier att falla denna vecka är tweets från USA:s president Donald Trump rörande handelskonflikten med Kina", sade Junichi Ishikawa, strateg på IG Securities, till Reuters.

Överlag handlades hälsovård samt konsumtionsvaror svagast på de asiatiska börserna. Protesterna i Hongkong fortsatte under helgen och har nu pågått i sju veckor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom