Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Asienbörserna avaktande inför Fed-besked

2019-10-30 08:48
Foto: Koji Sasahara/TT

Asienbörserna utvecklades lite blandat på onsdagen men mest på nedsidan efter att USA-marknaderna backade något dagen före.

Tokyobörsens Nikkei-index handlades ned 0,6 procent efter att ha varit uppe och vänt på årshögsta dagen före. Det bredare Topix stängde dock på lätt plus. Även de kinesiska marknaderna backade.

Stämningen var avvaktande inför onsdagskvällens räntebesked från amerikanska Federal Reserve.

På handelsfronten sade en anonym amerikansk regeringskälla till Reuters på tisdagskvällen att det finns en risk för att ett handelsavtal med Kina inte hinner färdigställas i tid för att skrivas under vid träffen mellan USA och Kina i Chile senare i november.

Japanska detaljhandelssiffror visade en betydligt större ökning än väntat. Capital Economics skriver i en snabbkommentar att detaljhandelsförsäljningen steg inför att konsumtionsskatten höjs i det fjärde kvartalet och att ökningen "var i paritet med den som sågs inför momshöjningen under 1997".

Det japanska teknologikonglomeratet Sony överträffade resultatförväntningarna i sitt andra kvartal, som slutade sista september, och vinstprognosen justerades upp. Bra efterfrågan på bildsensorer för smarttelefoner har vägt upp minskade intäkter inom gamingsegmentet. Försäljningsutsikterna drogs ned något. Den nya vinstprognosen är i linje med vad analytiker räknat med, enligt Bloomberg. Sony-aktien var ned 1,2 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom