Asienbörserna hakar på uppgången på Wall Street

De asiatiska börser som är öppna på onsdagen drar uppåt efter att USA stigit på tisdagskvällen sedan Fed-chefen Jerome Powell varit mer duvaktig än tidigare.
Asienbörserna hakar på uppgången på Wall Street - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Vid 7.30-tiden var det regionala indexet MSCI Apex 50 upp 0,5 procent hjälpt av konsumentrelaterade papper såsom näthandelskonglomeratet Alibaba som ökade nära 3 procent.

Börserna i Fastlandskina steg 0,6 till 0,7 procent medan Hongkongbörsen stärktes 0,6 procent när konsumentrelaterat och IT-sektorn fördes upp. IT gick starkt även i Tokyo där indexen Topix och Nikkei ökade uppemot 2 procent. Bland annat klättrade halvledaren Tokyo Electron drygt 2 procent. Inom teknik avancerade Konica Minolta mer än 3 procent.

Taiwanesiska Taiex drog svagt upp, halvledarsektorn gick relativt starkt med TSMC nära 1 procent högre.

De ledande USA-indexen stängde upp mellan 2-3 procent på tisdagskvällen och tekniktunga Nasdaq gick starkast.

Jerome Powell släppte i sitt tal en tidigare formulering om att Fed ska vara ”tålmodig” i förhållande till framtida räntehöjningar och sade i stället att centralbanken kommer svara ”på ett lämpligt sätt” på tryck från handelskonflikten.

Reaktionen från valutamarknaden var dock begränsad. Masafumi Yamamoto, chefsvalutastrateg på Mizuho, sade till Reuters att det var en effekt av att marknaden redan prisat in flera räntesänkningar från den amerikanska centralbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.