Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Astra Zeneca-konkurrent rusar i förhandeln

2017-06-19 15:09
Wall Street. Foto: All over press

De amerikanska börserna väntas, av terminerna att döma, öppna i dur på måndagen. Klockan 14.55 handlades terminerna för Dow Jones industriindex upp 0,4 procent, det breda S&P 500 var upp 0,3 procent medan tekniktunga Nasdaq var upp 0,9 procent.

Bland förhandelns vinnare återfanns chiptillverkaren Nvidia liksom Apple, som klättrade 1,1 respektive 0,8 procent.

E-handelsjätten Amazon, som i fredags förvärvade livsmedelskedjan Whole Foods, pekade också uppåt, och terminerna visade ett avancemang om 0,9 procent.

Fokus under måndagen kommer riktas mot indexaktören MSCI, där besked väntas om kinesiska aktier kommer inkluderas i deras index för tillväxtmarknader för första gången.

Vidare väntas kvartalsrapporter från Adobe, Fedex och Oracle under dagen.

I ett gemensamt uttalande framgår det på måndagen att vapentillverkaren, tillika Saab-konkurrenten, Lockheed Martin slutit avtal med indiska Tata Advanced Systems om att producera F-16 på plats i Indien. Lockheed steg svagt i förhandeln.

Läkemedelsföretaget Clovis, som konkurrerar med Astra Zenecas, rusade drygt 30 procent i förhandeln efter positiva besked i rörande cancerläkemedlet Rubraca som befinner sig i fas-3. Testerna på Rubraca visade bredare användningsområde än väntat och är i direkt konkurrens med Astra Zenecas cancerläkemedel Lynparza. Astra Zenecas aktie är fortsatt oförändrat på Stockholmsbörsen efter nyheten.

På råvarumarknaden steg oljepriserna. WTI-oljan handlades upp 0,1 procent till 44:88 dollar per fat och Brent-oljan upp 0,1 procent till 47:42.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom