Återhämtning för oljepriset

Oljepriset fortsatte att återhämta sig under fredagen från den lägsta nivån på fem månader, med stöd av viss optimism på handelsavtalsfronten. Trots uppgången går oljan mot den tredje veckan då priset har fallit.

”Den tunga försäljningen under de senaste dagarna kan ha varit obefogad så det kanske har varit vissa opportunistiska köp vi ser från handlare”, säger Daniel Hynes, råvarustrateg vid Australia & New Zealand Banking, enligt Bloomberg News.

Priset på WTI-oljan steg 1,3 procent under fredagen, efter en 1,8 procent stor uppgång på torsdagen.

Handelssamtalen mellan USA och Mexiko väntas återupptas på fredagen. Enligt källor ska Trump-administrationen överväga att senarelägga tullarna för att ge Mexiko tid att förbereda en lösning, rapporterar Bloomberg News.

På basmetallmarknaden steg kopparpriset 0,6 procent och gick mot sin första uppgång för veckan på två månader. Det chilenska gruvbolaget Codelco har flaggat för att kopparefterfrågan är ”fortsatt god”, efter en tids nedgångar för metallen orsakade av handelskonfliktsoron.

Priset på järnmalm fortsatte att sjunka i Singapore. Effekter av ökade leveranser tillsammans med oro för att stimulanser i Kina ska påverka efterfrågan på stål pressade järnmalmspriset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.