Återhämtning på Wall Street

De ledande börsindexen i New York återtog på tisdagen en del av de senaste handelsdagarnas ras. Detta sedan Kina aviserat stabiliseringsåtgärder för sin valuta.

Dow Jones storbolagsindex steg 1,2 procent till 26.031. Det bredare indexet S&P 500 avancerade 1,3 procent till 2.881, medan tekniktunga Nasdaq Composite var upp 1,4 procent till 7.833.

Kinas centralbank satte på tisdagen in en fixing för USD/CNY som var lägre än väntat, vilket kan indikera att de vill bromsa försvagningen.

Donald Trump skrev på Twitter att USA är i en stark position och att mängder av pengar, från bland annat Kina, väller in i landet.

Vidare sade Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow att USA förväntar sig ytterligare handelssamtal med Kina i september.

Samtliga sektorer i S&P 500 steg på tisdagen med undantag för energibolag. Teknik var bästa sektor, där Apple, som tappade över 5 procent på måndagen, var upp 1,9 procent. Även flera halvledare steg på tisdagen.

Boeing och Caterpillar, som också har pressats i de senaste dagarnas turbulenta handel, steg blygsamma 0,4 procent.

Spelutvecklaren Take-Two Interactive var upp 8,0 procent efter att ha fallit 5 procent på måndagen. Aktien har fått flera höjda riktkurser efter måndagskvällens rapport som var klart bättre än väntat.

Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandviks division Machining Solutions, sjönk 0,5 procent efter fjärde kvartalets rapport. Bolagets vd Christopher Rossi skrev i rapporten att bolaget såg en ökad avmattning på de flesta slutmarknader i slutet av det avrapporterade räkenskapsåret.

Ford har höjts till övervikt från jämvikt av Morgan Stanley som även höjde riktkursen till 12 från 10 dollar. Aktien steg 2,7 procent till 9:50 dollar.

Hamburgerkedjan Shake Schack handlades upp drygt 18 procent sedan bolagets vinst kom in högre än väntat. Bolaget höjde även sin omsättningsprognos för helåret.

Mastercard ska köpa betaltjänstebolaget Nets företagstjänstedel för 2,85 miljarder euro. Aktien var upp 3,1 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,71 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco