Audi rivstartar årets försäljning

Volkswagen-ägda Audi har fått sin bästa försäljningsstart någonsin. Det efter att bolaget tillkännagivit att man sålt 137.700 fordon under januari, en ökning med 10,3 jämfört med samma månad föregående år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningstillväxten var särskilt stark i Nord- och Sydamerika där den uppgick till 15,1 procent, motsvarande 16.200 enheter. I sanktionsdrabbade Ryssland backade försäljningen med 13 procent. På hemmarknaden i Tyskland noterades däremot en ökning på motsvarande 14 procent.

Bland modellerna utmärkte sig främst den populära A3-serien med ökning på 58,1 procent, liksom den nya Audi TT vars försäljning ökade med 15,0 procent jämfört med januari 2014.

Rivalen Mercedes tillkännagav i fredags också rekordsiffror för januari med 125.865 sålda fordon, en ökning med 14 procent jämfört med samma tidsperiod i fjol.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets