Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Avhoppen fortsätter i Hancap

2018-12-05 05:59
Foto: 1Apix / Alamy/All over press

First North-listade Hancaps vd Peter Kollert samt finanschef Hans Aulin har sagt upp sig från sina respektive befattningar.

Styrelseledamoten Mark Baljeu har utnämnts till tillförordnad vd. Hans Aulin, som tillträdde i oktober 2018, kommer att ersättas av Peter Hermansson som tillförordnad finanschef.

"För att på rätt sätt vidareutveckla Hancap-bolagens verksamheter inför framtiden och utnyttja den potential som finns har styrelsen i Hancap utvärderat situationen tillsammans med nuvarande ledning och bedömer att en annan typ av kompetens och ledarskap är nödvändig i Hancaps ledning, vilket resulterat i att vd och cfo sagt upp sig", heter det i pressmeddelandet.

Peter Kollert utsåg till ny vd i juni i år och då utsågs även Rickard Dahl till finanschef. Rickard Dahl avgick i september och så sent som den 25 oktober utsågs Hans Juhlin till ny finanschef. Tillträdet skedde på konsultbasis men ambitionen var att anställa honom permanent under våren 2019, skrev bolaget i slutet av oktober.

Under hösten har även stora delar av styrelsen bytt ut och i slutet av augusti fick bolaget ett likviditetstillskott från storägararen Per Helander.

Både Peter Kollert och Hans Aulin står till bolagets förfogande under en övergångsperiod.

Hancap har en preferensaktie listad på First North.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom